Decorarea si mobilarea unei bucatarii mici este o provocare, poate chiar mai mare decat in cazul unei bucatarii mari. Marimea nu trebuie sa fie considerata un dezavantaj, deoarece exista solutii de depozitare pentru orice tip spatiu. Iata cateva idei de care sa tineti cont atunci cand aveti de mobilat o bucatarie cu dimensiuni mai putin generoase.

Alegeti mobilier si obiecte de dimensiuni reduse

Atunci cand aveti un spatiu redus este foarte important ca fiecare obiect pe care il aduceti sa aiba dimensiuni reduse pentru ca nu este necesar sa ocupati spatiul inutil. Alegeti aparate de uz caznic, dar si dulapurile, masa, blatul – toate de dimensiuni minime. Astfel puteti obtine toate functionalitatile necesare intr-un spatiu mai putin generos.

Idei pentru mobilarea unei bucatarii de dimensiuni mici
Idei pentru mobilarea unei bucatarii de dimensiuni mici

Alegeti culori deschise, uni

Cand aveti de mobilat sau decorat un spatiu de dimensiuni mai mici, alegeti culorile deschise si mergeti pe cat posibil pe o singura culoare. Acesta este un secret binecunoscut de designerii de interior care il folosesc ori de cate ori doresc sa creeze senzatia de spatiu generos. Asadar, incercati si in bucataria dumneavoastra mica, toate culorile alese sa fie culori deschise cum ar fi alb, crem, bej sau culori pastelate.

Si inca un lucru de care sa tineti cont – evitati combinatiile de culori in bucatariile mici. Chiar daca vi sa va parea monoton, efectul final va merita. Un plus de culoare se va putea obtine usor intr-o bucataraie prin cateva decoratii inspirate cum ar fi un cos cu fructe multicolore sau cativa magneti colorati de frigider.

Alegeti piese de mobilier cu dubla functionalitate

O bucatarie cu dimensiuni limitate va reduce numarul pieselor de mobilier pe care le puteti folosi. Astfel, chiar daca va doriti o masa de dimensiuni mari in jurul careia sa incapa intreaga familie este foarte posibil sa nu aveti spatiu suficient.

Va sugeram sa alegeti piesele de mobilier care pot avea functii duble. O masa de lucru simpla poate fi folosita ca blat de lucru pentru prepararea mancarii, iar apoi poate fi folosita ca masa pentru mic dejun sau pentru servirea produselor in timpul unei petreceri.

Pentru bucatariile de dimensiuni mici de mare folos sunt mesele cu tablii care pot fi extinse, scoase sau retractate. Ele va ofera sansa de a economisi spatiu, dar satisfac si necesitatea unui blat de lucru sau al unui loc pentru servirea mesei.

Inlocuiti dulapurile clasice cu rafturi fixate de tavan

In loc sa adaugati mai multe dulapuri incercati rafturile de tavan realizate fie din fier forjat, fie din lemn lacuit. Acestea sunt excelente pentru a atarna vase, tigai si alte ustensile folosite la gatit. Astfel, pe langa spatiu, veti castiga si avantajul de a gasi mult mai usor ceea ce aveti nevoie.

Folositi trucuri pentru a crea spatii de depozitare inteligente

Un mare secret al reusitei mobilarii bucatariilor mici este obtinerea de spatii ascunse de depozitare si de maximizare a spatiului disponibil. Iata cateva trucuri:

  • Reglati inaltimea rafturilor dulapurilor pentru a se potrivi dimensiunii elementelor pe care urmeaza sa le depozitati;
  • Folositi la maxim spatiile libere ramase intre perete si mobilier – se pot construi la comanda, pe dimensiunile potrivite, mici dulapioare subtiri pe roti pe care sa le puteti folosi pentru depozitarea borcanaselor sau a altor obiecte mici;
  • Folositi usile dulapurilor pentru a depozita obiecte – se pot construi mici cutii pe acestea;
  • Nu uitati ca agatarea articolelor este o alternativa excelenta pentru utilizarea spatiilor din dulapuri;
  • Instalati rafturi inguste pe care sa puteti depozita condimentele sau canile si cestile.

Pana la urma, orice bucatarie oricat ar fi de mica, cu inspiratie si cu mobilierul potrivit poate deveni un loc perfect pentru a satisface utilitatea caruia ii este destinat.

Mobila la comanda  0722 173 936   0722 376 705