Exista cupluri care isi doresc sa aiba mai mult de un singur copil, in general doi copii considera ca este ideal, ceea ce este un lucru minunat pentru cei care isi doresc sa daruiasca viata pentru a doua oara. Din pacate exista situatii in care nu isi permit sa le si asigure dormitoare separate. Astfel, cei doi copii trebuie sa imparta aceeasi camera, acest lucru ridicand deseori probleme la mobilarea spatiului. Problemele sunt cu atat mai mari cu cat diferenta de varsta dintre cei doi este mai mare sau cei doi sunt de sexe diferite.

Totusi, cu inteligenta si rabdare, se pot gasi solutii inspirate pentru a mobila adecvat un dormitor pentru doi copii, indiferent de aceste aspecte. Iata cateva lucrui de care sa tineti cont.

Cum sa mobilezi un dormitor pentru doi copii
Cum sa mobilezi un dormitor pentru doi copii

Fiecare copil are nevoie de spatii personale de depozitare si de intimitate

Mobilierul destinat pentru o camera cu doi copii trebuie conceput in asa fel incat fiecare din cei doi sa se poata bucura de un spatiu personal pentru odihna, dar si de compartimente unde sa isi poate tina propriile lucruri si jucarii.

Deci, este foarte important sa pornim de la ideea ca ei nu isi vor tine lucrurile in acelasi dulap si nici nu vor dormi in acelasi pat – de aici se pot naste foarte multe controverse si dispute pe viitor. De asemenea, se va urmari sa nu fie favorizat nici unul dintre copii – amandoi trebuie sa aiba aceleasi avantaje si beneficii.

Cusetele cu spatii de depozitare – o idee perfecta pentru o camera cu doi copii

Daca spatiul camerei va permite, puteti sa va orientati catre compartimentarea mobilierului astfel incat el sa ofere un fel de spatiu-cuseta dotat cu locuri de depozitare. Fiecare cuseta se va realiza pe culoare preferata de copil, pastrand totusi o armonie generala a camerei, si va avea suficiente rafturi si dulapioare pentru a permite copilului sa isi organizeze si sa isi depoziteze obiectele proprii.

Cusetele cu spatii de depozitare sunt de departe cea mai buna solutie pentru a crea o zona de locuit separata pentru fiecare copil si ofera si mai mult spatiu pentru zona de joaca – care va fi o zona comuna.

Folositi mobilierul despartitor

Dividerul pentru camera cu doi copii este o alta modalitate prin care fiecare copil sa dispuna de intimitatea necesara. Acest divider pentru camera se poate gandi ca un corp de mobilier asezat in centrul camerei pe care copiii sa il poate utiliza pentru spatii de depozitare – se poate concepe ca un dulap cu usi si rafturi accesibile pe ambele parti. Acesta poate fi vazut ca o grupare a tuturor dulapurilor si rafturilor imprastiate prin toata camera.

Dividerul sau mobilierul despartitor este ideal pentru a imparti in mod echitabil spatiul dintr-o camera cu doi copii.

Maximizarea spatiilor de depozitare personale

Intr-o camera cu doi copii, una din cele mai mari probleme o va ridica spatiul de depozitare necesar fiecaruia pentru jucarii, haine, carti sau caiete. Acesta trebuie sa fie suficient, dar si personalizat. Iata cateva solutii pentru a castiga spatiu de depozitare personalizat:

  • birourile cu spatii de depozitare pentru carti – fiecare dintre cei doi copii va avea nevoie de propriul birou, dar si de spatii personale pentru carti, caiete si alte obiecte necesare studiului. In acest sens, se poate alege dintr-o gama foarte variata de birouri, gata facute sau pe comanda. Ramane doar sa stabiliti culorile preferate de fiecare copil.
  • paturi cu spatii de depozitare pentru haine – paturile pot fi utilate cu sertare de dimensiuni mari, bine compartimentate, sau pot fi incastrate in corpuri de mobilier care sa ofere rafturi si spatii suplimentare pentru stocare jucarii si alte obiecte personale.

Departajarea coloristica

Impartirea spatiului intr-o camera cu doi copii si impacarea acestora se poate rezolva cu usurinta prin diferentierea culorilor. Asadar, pentru a personaliza si pentru a defini cat mai clar spatiul destinat fiecarui copil, se poate merge pe ideea de a folosi nuante de culori diferite. De exemplu, tot ce este albastru apartine baiatului – de la corpurile de de mobilier, pana la lenjeria de pat, iar tot ce este roz pal apartine fetitei.

Astfel nu vor mai aparea mici certuri intre cei doi micuti pentru ca armonia se va instala in camera lor, iar voi ca parinti veti avea parte de mai multa liniste.

Mobila la comanda  0722 173 936   0722 376 705