Nu aveti nici o idee despre cum ati putea mobila si decora camera copilului dumneavoastra? Mai mult, timpul trece rapid si veti constata cat de repede cel mic va incepe scoala si cu siguranta are nevoie de o camera moderna si frumos decorata. Asadar, veti avea nevoie de cateva idei pentru amenajare si trebuie sa luati in calcul si aceasta perspectiva pentru viitor, pentru a nu mai fi nevoie sa faceti schimbari prea curand. Noi va putem ajuta cu cateva idei de mobilare a camerei pentru copilui de varsta scolara.

Cum sa mobilezi eficient camera unui copil de varsta scolara
Cum sa mobilezi eficient camera unui copil de varsta scolara

Descoperiti stilul si preferintele copilului dumneavoastra

Este foarte important ca rezultatul final sa fie pe placul micutului dumneavoastra. De fapt, este esential! Pentru ca acela va fi locul unde el isi va petrece o mare parte din timp si trebuie sa ii faca placere sa stea in camera lui. Astfel, designul, culorile, modelul – toate trebuie sa corespunda in totalitate necesitatilor, dar si dorintelor copilului.

Ganditi-va inca de la inceput ce functionalitati doriti sa satisfaca acea camera

Inainte de a comanda sau a cumpara mobilierul pentru camera unui copil, trebuie sa aveti foarte clar in minte toate functionalitatile pe care acel spatiu trebuie sa le deserveasca. Camera unui copil de varsta scolara este, probabil, una dintre marile provocari in domeniu de mobilier pentru designeri, fiind spatiul cu cele mai multe functionalitati. Astfel, in camera aceea copilul se va odihini, se va juca, isi va face temele, va invata, va citi, va primi oaspeti, se va relaxa. Ea trebuie gandita inteligent pentru a deservi in modul cel mai inspirat toate aceste functionalitati.

Camera are nevoie asadar, de spatii generoase de depozitare atat pentru haine si jucarii, cat si pentru carti si caiete, poate chiar si pentru un calculator. De asemnea, ea trebuie sa ofere copilului un spatiu confortabil pentru somn si un alt spatiu, la fel de bine gandit, pentru studiu si realizarea temelor. Desigur, nu vom uita de necesitatea copilului de a se juca – deci va avea nevoie si de un spatiu generos pentru joaca.

Alegeti culorile potrivite

Este foarte important sa alegeti culorile potrivite pentru camera unui copil de varsta scolara. Iata cateva sfaturi de care trebuie sa tineti cont cand alegeti culoarea:

  • preferintele copilului – nu uitati ca el va locui acolo, deci trebuie sa ii placa;
  • sex – mobila pentru camerele de fete are alte culori decat pentru camerele de baieti;
  • dimensiunile camerei – daca este o camera mica se recomanda sa mergeti pe culori sau combinatii de culori deschise cum ar fi alb, crem, bej sau culori pastelate.

Pana la varsta va sta copilul in acea camera

Un alt factor important de care ar trebui sa tinem cont atunci cand alegem mobila pentru scolari este timpul – pentru cati ani dorim sa fie potrivita acea camera sau pana la ce varsta am vrea ca micutul nostru sa se simta confortabil acolo. Astfel, daca v-ati propus ca pentru urmatorii 5 ani de acum inainte sa nu mai schimbati nimic, incercati sa mobilati camera intr-un mod inteligent cu un mobilier pe care copilul sa il poata utiliza si la 16-17 ani fara probleme.

Evitati deci, paturile tematice pentru copii mici sau mobilierul cu topogane sau alte nise distractive – acestea nu vor mai fi necesare in 2-3 ani si va trebui sa faceti schimbari. Ganditi in perspectiva si alegeti un mobilier pe care copilul sa il agreeze acum la 6 ani, dar si peste alti 5 ani cand preferintele lui se vor schimba radical.

Atentie la modul in care cade lumina in spatiul de studiu

Am stabilit deja ca mobila pentru camera unui copil de scoala trebuie sa ofere si un spatiu confortabil pentru studiu, scris si invatat. Acest spatiu, desigur, va fi dotat cu un birou iar pozitionarea biroului este foarte importanta – va trebui sa alegeti in asa fel incat lumina naturala sa vina din partea stanga, in cazul unui copil dreptaci, respectiv din partea dreapta, in cazul celui stangaci. Lumina artificiala trebuie sa vina de sus, dar aici va fi mai usor pentru ca puteti dota biroul cu o lampa de birou reglabila. Lumina naturala, insa, nu se poate regla decat prin pozitionarea corespunzatoarea a biroului fata de fereastra camerei.

Daca aveti clar in minte cum ar trebui sa arate mobilierul pentru camera copilului dumneavoastra, pentru a castiga timp, va recomandam sa apelati la o firma care se ocupa cu realizarea mobilei la comanda. Este foarte putin probabil sa gasiti gata facut exact ceea ce doriti!

Mobila la comanda  0722 173 936   0722 376 705